НОВИНИ

Първите четирима поставени достигнаха 1/2-финалите в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:31, 21.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Андрей Рубльов са четиримата полуфиналисти в турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Синсинати.

Така, на практика, последните четирима тенисисти в турнира са и първите четирима поставени в основната схема.

В снощните 1/4-финали №1 в схемата Медведев се разправи с Пабло Кареньо Буст в два сета - 6:1, 6:1. По този начин руснакът си върна на Буста за загубата на Олимпиадата в Токио преди няколко седмици.

Неговият сънародник Андрей Рубльов, поставен под №4, пък елиминира Беноа Пер от Франция след 6:2, 3:6, 6:3, за да оформи изцяло руски 1/2-финал в горната половина на схемата.

Стефанос Циципас се справи със съпротивата на Феликс Оже-Алиасим, също в три сета. Гъркът водеше с 6:2, 5:4 и 40:15, когато пропусна два мачбола, а след това позволи на канадския тенисист да измъкне сета след 7:5. Въпреки негативната развръзка за Стефанос, той се събра и взе решителната част след 6:1.

В спор за място на финала негов съперник ще бъде олимпийският шампион Александър Зверев, който премина сравнително леко през норвежеца Каспер Рууд след 6:1, 6:3.

Полуфиналите в Синсинати са тази вечер, като Медведев и Рубльов ще играят не преди 20.00 часа българско време, а Зверев и Циципас не преди 01.00 часа след полунощ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки артефакти са открити при разкопките край Каснаково
Десетки артефакти са открити при разкопките край Каснаково
Предлагат по-скъпа и разширена "синя зона" в Благоевград
Предлагат по-скъпа и разширена "синя зона" в Благоевград