НОВИНИ

Паула Бадоса и Джесика Пегула се класираха за полуфиналите в Синсинати

Двете ще се изправят една срещу друга на крачка преди финала.

Джесика Пегула
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:49, 18.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанката Паула Бадоса и американката Джесика Пегула се класираха за полуфиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Синсинати.

На четвъртфиналите бившата №2 в света Бадоса се наложи с 6:3, 6:2 над рускинята Анастасия Павлюченкова за само 67 минути игра. По този начин испанката записа най-доброто си постижение в турнира, след като през 2021 година бе достигнала до четвъртфиналите в надпреварата.

Бадоса не загуби подаването си нито веднъж в мача, като за целия двубой даде само една точка за пробив, от която обаче Павлюченкова не успя да се възползва. В същото време испанката имаше три възможности да вземе подаването на съперничката си и го направи и трите пъти.

За място на финала нейна съперничка ще бъде №6 в схемата Джесика Пегула. Американката се наложи над канадката Лейла Ани Фернандес със 7:5, 6:7(1), 7:6(3) в маратонска среща, продължила 3 часа и 7 минути.

Пегула можеше да реши срещата много по-бързо, тъй като взе първия сет и водеше с 4:0 гейма във втория, но Фернандес успя да го измъкне след тайбрек.

Американката успя да поведе с 3:0 гейма и в решителния трети сет, но се стигна до изравняване. След това тя имаше и три мачбола при 6:5 гейма, но Фернандес се спаси, за да прати и третия сет в тайбрек. В него Пегула отново поведе, но този път до обрат не се стигна и представителката на домакините спечели със 7:3 точки.

В другия полуфинал съпернички ще бъдат полякинята Ига Швьонтек и Арина Сабаленка от Беларус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на Ален Делон БНТ ще излъчи филма "За кожата на едно ченге"
В памет на Ален Делон БНТ ще излъчи филма "За кожата на едно ченге"