НОВИНИ

Павел Иванов получи наградата "Трифон Иванов" за най-добър млад футболист във Велико Търново

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:01, 22.12.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
павел иванов получи наградата трифон иванов добър млад футболист велико търново
Снимка: ФК Етър (Велико Търново)
Слушай новината

Младият футболист от школата на Етър Велико Търново Павел Иванов получи наградата "Трифон Иванов", връчвана от Община Велико Търново за най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината.

Призът, който носи името на легендарния Трифон Иванов, бе връчен след единодушното решение на комисията с председател проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров.

Павел Иванов получи наградата си по време на тържествената церемония за Спортист № 1 на Велико Търново, а призът му бе връчен от бронзовия медалист от Мондиал 1994 в САЩ Бончо Генчев, който бе част от незабравимия отбор на Етър, който триумфира с титлата през сезон 1990/91.

"Павел е футболист на "виолетовите" от 2014 г. насам, един от капитаните е на набор 2006 г. и само преди няколко дни бе избран и за Спортист № 1 на Спортното училище "Георги Живков" в анкетата на учениците. Той е възпитан и целеустремен, посочват в номинацията му, направена от Етър, а в експертната оценка на треньорите му се казва още, че е перспективен, волеви, постоянен и дисциплиниран", написаха "виолетовите" на клубния си сайт

"Искам първо да благодаря на моето семейство, както и на моите треньори, без които нямаше да успея! Благодаря и на моите съотборници, без тях нямаше да взема тази награда! Горд съм, че взимам приза на името на Трифон Иванов, защото това е един велик футболист и голям великотърновец. Мечтата ми е да вляза в мъжкия отбор на Етър, а после – и в националния тим на България", сподели самият Иванов по време на награждаването си.

Носители на наградата "Трифон Иванов" досега през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. Повечето от тях вече записаха мачове за представителния тим на Етър. В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда и детски футболен турнир на стадион "Ивайло".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа потегли от Лапландия
Дядо Коледа потегли от Лапландия
Съдът в Пловдив остави в ареста бизнесмена, обвинен за побоя над съпругата си
Съдът в Пловдив остави в ареста бизнесмена, обвинен за побоя над съпругата си