НОВИНИ

Павел Върба: Лудогорец се концентрира върху първенството

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:37, 11.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
павел върба лудогорец концентрира първенството

"Лудогорец иска да запълни липсата на международни мачове с максимален брой победи в първенството, след което ще атакува с всички сили и групите на Лига Европа.", заяви треньорът на отбора Павел Върба.

Чешкият наставник на деветкратните шампиони на България говори преди сблъсъка от петия кръг на Първа Лига срещу Локомотив Пд.

Върба заяви, че основната цел пред тима е влизането в групите на Лига Европа и добави,че в последните няколко мача отборът е вдигнал нивото си.

"В последните три мача спечелихме два пъти навън и веднъж у дома. Подобрихме някои неща и се приближаваме до начина, по който искаме да изглеждаме. Разочарова ни обаче това, че не успяхме да преодолеем съперника в Шампионската лига и да продължим напред. Сега целта ни е да влезем в групите на Лига Европа и аз затова съм тук. Не знаем какъв ще бъде жребият, така че още не можем да си правим и планове.

В отсъствието на двубои от евротурнирите бившият наставник на Виктория Пилзен заяви, че фокусът на тима ще бъде върху мачовете от родното първенство.

"Засега ще се съсредоточим върху вътрешното първенство. Нямаме европейски мачове скоро, но имаме тежки противници и в България. Много е важно да печелим възможно най-много още в началото на първенството.

Накрая Върба говори и за новите попълнения в екипа и изрази надежда, че те ще успеят бързо а се аклиматизират, за да могат да помогнат на разградчани.

"В началото на трансферния прозорец не бяхме много активни, но в последните няколко седмици привлякохме нови играчи, които много ще ни помогнат. Надявам се възможно най-бързо да се приспособят към клуба и начина ни на игра. Те тренират добре и се надявам да вдигнат класата ни".

Лудогорец играе утре от 21 часа срещу Локомотив (Пловдив) като домакин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия разследва дали е отровен Навални
Русия разследва дали е отровен Навални
Шофьорът, помел коли в Айтос - с положителна проба за наркотици. Карал с висока скорост
Шофьорът, помел коли в Айтос - с положителна проба за наркотици. Карал с висока скорост