НОВИНИ

Павел Върба: Не ни достигна класа

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
08:38, 27.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
павел върба достигна класа

Треньорът на Лудогорец Павел Върба бе видимо разочарован след загубата с 0:1 от датския Мидтиланд в Шампионската лига, която изхвърли родния първенец от надпреварата.

„През първото полувреме малко не ни се получаваше в средата на терена това, което бяхме планирали. Противникът ни пресираше добре, бяхме под натиск. Не държахме топката и не влизахме в комбинации. След това направихме тактическа рокада и нещата се подобриха. Един гол обаче реши нещата и от това се възползва противника.При 0:0 ние също имахме възможности, както и една спорна ситуация, неотсъдена в наша полза."

"Това беше идеята - да използваме силата на Сантана и Баджи, защото знаем колко физичеки здрав е противника.Но явно класата не ни стигна. Играчите дават максимума от себе си, но не беше достатъчно. По принцип винаги играеш толкова колкото ти позволи противника. Ние не сме играли под такъв натиск и в някои моменти в мача това се оказа решаващо“, каза Върба.

Tреньорът анализира и спорния момент в мача, когато в 64-та минута футболист на Мидтилнад игра с ръка в накзателното поле.

„Ще си спестя коментара. При 0:0 и такава чиста ситуация, аз ще си спестя анализа. Нека някой друг да го направи. Разбира се, че сме разочаровани от отпадането. Целта беше да продължим напред. Очакванията бяха други, разочарованието е голямо. Отиваме в Лига Европа. Разбира се, че там жребият е много важен. Там участват отбори, които не са шампиони, но ще видим какво ще донесе бъдещето.", завърши чешкият наставник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович - Баутиста Агут е първият полуфинал в Синсинати
Джокович - Баутиста Агут е първият полуфинал в Синсинати
Свиленски: Депутати от БСП няма да подкрепят проекта на ГЕРБ за нова конституция
Свиленски: Депутати от БСП няма да подкрепят проекта на ГЕРБ за нова конституция