НОВИНИ

Павлин Иванов: Все още не сме свършили нищо

павлин иванов все сме свършили нищо
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 06.09.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от героите при успеха на България над Грузия на Евробаскет 2022 Павлин Иванов даде интервю за БНТ минути след първата победа на "лъвовете" на шампионата.

Иванов, който реализира 17 точки за успеха разкри, че отборът все не е свършил работата си и утре трябва да излезе за победа срещу Белгия.

"Чувстваме се прекрасно от победата, но все още нищо не сме свършили. Утре ни е най-важният мач на този шампионат и е важно да го вземем, за да излезем от групите. Така се случи, че в първите три мача играхме срещу по-добрите отбори. Ние дойдохме с мисълта да победим Грузия и Белгия", сподели Иванов.

Българският национал разкри и какъв е бил ключът за победата срещу Грузия.

"И Везенков, и Дий Бост играха много силно днес. Те са нашите лидери и ни поведоха към успеха. В нападение играхме много добре и в първите три мача, но в защита бяхме ужасни. Днес мисля, че се справихме по-добре. Без защита няма как да се спечели, колкото и добре да върви нападението. Ние не разполагаме с играчи от НБА като Испания и Турция", заяви състезателят, който от новия сезон ще играе за шампиона Балкан Ботевград.

Накрая Иванов коментира и дали умората може да окаже някакво влияние в утрешния решителен мач срещу Белгия.

"Усеща се вече някаква умора, но ще стиснем зъби и ще дадем всичко от себе си. Тук един мач е равен на пет мача в България, така че ще дадем всичко от себе си, за да победим. Утре ни очаква много тежък мач, защото белгийците са доста атлетични и имат високи момчета. Трябва да сме много концентрирани особено в битката под коша, защото мисля, че там ще бъде ключът за успеха", завърши Павлин Иванов.

Натурализарният американец Дий Бост, който стана най-резултатен за победата пък призна, че в първите двубои не е бил на необходимото ниво, но критиките към играта му единствено са мотивирали да се представи по-добре днес.

"Представянето ми в предишните мачове беше ужасяващо. Чух много негативни неща за играта ми и това ме мотивира да съм по-добър за днес. Много важно беше началото на второто полувреме и играта на отбора в защита. Срещу Белгия ще бъде труден мач, както срещу Грузия. Белгия е добър отбор, но трябва да играем силно и ще видим какво ще се случи", сподели Бост.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook:https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести по време на речта на новия британски премиер Лиз Тръс
Протести по време на речта на новия британски премиер Лиз Тръс
Росен Барчовски: Трябваше просто да проявя търпение, трудно се играе срещу таково нападение
Росен Барчовски: Трябваше просто да проявя търпение, трудно се играе срещу таково нападение