НОВИНИ

Пеле към Неймар: Твоето наследство не е приключило

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:25, 10.12.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
легендата пеле отново приет болница
Слушай новината

Бразилската футболна легенда Пеле поздрави настоящата звезда на "Селесао" Неймар ден, след като футболистът на ПСЖ изравни неговия рекорд по брой голове с екипа на националния отбор на Бразилия.

След вчерашното си попадение срещу Хърватия Неймар и Пелев вече имат по 82 гола с националната фланелка, но за тяхно съжаление този рекорд беше помрачен от отпадането не петкратните световни шампиони след загуба с дузпи от "ватрените".

Именно това поражение накара Неймар след срещата да заяви, че, може би, повече няма да го видим да играе за страната си, но в своето обръщение Пеле го помоли да "продължи да вдъхновява" Бразилия.

"Видях как растеш, аплодирах те всеки ден и най-накрая мога да те поздравя, че изравни броя на головете ми с бразилския национален отбор. И двамата знаем, че това е много повече от число. Нашето най-голямо задължение като спортисти е да вдъхновяваме. Да вдъхновим днешните ни колеги професионалисти, следващите поколения и най-вече да вдъхновим всички, които обичат нашия спорт. За съжаление денят не е най-щастливият за нас, но ти винаги ще бъдеш източникът на вдъхновение, какъвто мнозина се стремят да станат. Научих, че колкото повече време минава, толкова повече расте нашето наследство. Моят рекорд беше поставен преди почти 50 години и никой не е успял да го доближи досега. Ти успя, момче. Това увеличава величието на твоето постижение. Въпреки това знаеш, както и аз, че няма по-голямо число от радостта да представляваш страната ни. Аз съм на 82 години и след толкова време се надявам, че съм те вдъхновил по някакъв начин да стигнеш дотук. Твоето наследство далеч не е приключило. Продължавай да ни вдъхновяваш. Ще продължа да се радвам на всеки твой гол, както съм правил във всеки мач, в който съм те гледал", написа бразилската футболна легенда в Инстаграм.

Припомняме ви, че преди няколко дни 82-годишният Пеле беше хоспитализиран в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Паоло, след като беше диагностициран с респираторна инфекция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мануел Нойер обяви, че е със счупен пищял, сезонът за него приключи
Мануел Нойер обяви, че е със счупен пищял, сезонът за него приключи
Приключи заложническата криза в Дрезден
Приключи заложническата криза в Дрезден