НОВИНИ

Пенев преди мача на ЦСКА 1948 с Левски: Очаквам много добър мач с добър футбол

любослав пенев нас всеки следващ мач решителен
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:44, 28.10.2022
Чете се за: 07:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференцията преди сблъсъка с Левски в събота. Той заяви, че очаква интересен двубой и че отборът му е подготвен добре.

"Доволен съм от отбора, тренировъчния процес и това, което показваме в мачовете. Логично е да печелим точки. Искам да играем добре и като домакини и като гости. Утре започва втората половина на първенството, играем срещу Левски - отбор претендент за титлата. Ще отидем с настроение и желание, за да постигнем това, което искаме да постигнем", сподели Любослав Пенев на брифинга си преди срещата с Левски на стадион "Георги Аспарухов".

"Те имат добър състав и всеки играч може да ни създаде проблеми. Ние конкретно се готвим за този съперник. Очаквам много добър мач с добър футбол, динамика, единоборства. Двата отбора играят по различен начин, но това е интересното. Факт е, че се опитаме да играем нападателно. Ще се срещнат два отбора, които искат да имат инициативата в мача и затова казвам, че ще бъде интересно", каза още специалистът.

"Бих дал една висока оценка за играчите и тяхното представяне през първата половина от шампионата. Вярвам и съм убеден, че могат повече, защото вече ги познавам. Могат да играят още по-добре и да дават повече от своите възможности, което е много важно. Футболът е практика и най-важните неща стават на терена. Нямаме контузени футболисти. Обичам такъв тип мачове. Това са дербита, Левски играе домакин, ще бъде подкрепян от феновете си и това е нормално. За нас е поредното изпитание. Разполагаме с добри футболисти. Пейката ни не е къса в никакъв случай. Аз искам да надграждаме във всеки един трансферен прозорец. Това е един процес, който аз като треньор искам", допълни още Пенев.

Пенев заяви още, че е нужна промяна в българския футбол.

"Трябва да има промяна, задължително. Това, което се случва в продължение вече на повече от десетилетие, не е нормално. Ние затъваме все повече и повече. Всичко е негативно, свързано с българския футбол", коментира треньорът на ЦСКА 1948 относно Българския футболен съюз и битката на Димитър Бербатов с настоящия президент Борислав Михайлов.

През 2018-та година самият Пенев бе конкурент на Михайлов за президентския пост в БФС, като разкри, че тогава държавата не му е позволила да постигне успех.

"Трябва да се промени нещо, винаги съм бил оптимист. Опитах се да направя тази промяна преди 3-4 години, но държавата не позволи, това е факт. Трябва да има промяна, задължително. Това, което се случва в продължение вече на повече от десетилетие, не е нормално. Ние затъваме все повече и повече. Всичко е негативно, свързано с българския футбол", каза Пенев.

Той отново коментира проблема със съдийството в българското първенство.

"Да ви кажа честно не гледам какви са съдийските назначения, не знам кой ще свири утре (срещу Левски). За мен най-важното е отборът да бъде подготвен, да тренира добре и да изиграе един силен мач. Ние само си говорим, говорим, говорим и нищо. Трябват действия, това нещо трябва да се подобри, и то много. Не ме интересува кой свири, искам човекът да бъде незабележим, безпристрастен и да е в полза на футбола. Безпристрастен във всеки един момент, не да компенсира - сега не ти дадох нещо, в следващ момент ще ти го дам", обясни Пенев.

Треньорът на "червените" заяви още, че шефът на съдиите е поредния буфер в българския футбол.

"Сегашният шеф на съдиите - Кашай - аз не виждам да е взел важно решение, свързано със съдийството, може и да съм пропуснал. Много отбори и треньори имат забележки към съдиите и към катафалката отзад с компютрите, с изкривените линии, с телефонната централа, която непрекъснато се звъни. Кашай е поредният буфер. Колко шефове на съдии изгоряха преди това? Буквално изгоряха, те ги използваха. Много, много. След това ще има Кашай 2, Кашай 3, Кашай 4 и така нататък. Това трябва да се промени, БФС не може да го промени, нека да го промени държавата. Но явно, че има един добър чадър и нещата се движат по начин, който им изнася. Това е истината. Аз съм за футбола, заставам зад треньорите, зад отборите, зад футболистите, да развиваме футбола. От най-малките до най-големите. По начина, по който се ръководят мачовете, това няма как да се случи. Трябват действия, иначе си бърборим тук и кучето лае, керванът си върви", коментира Пенев.

"Виктор Кашай най-вероятно след известно време, може би още и тази година, не знам какъв му е договорът, може би няма да продължи. Кашай не е виновникът, Кашай просто е сложен, поредният буфер. Какво значи да се обединяваме, обединяваме се на приказка. За съжаление, аз не мога да действам, защото нямам такива правомощия, ако можех, нещата щяха да са по друг начин. Има други хора, които са ангажирани и са отговорни за това нещо, и те са отговорни вече прекалено много години. Тази тяхна отговорност в началото от много години насам се превърна в една изключителна безотговорност към българския футбол. Не само националния отбор, всичките гарнитури. Оня ден идва Сърбия тук и ни изнася лекция - 1:5 и им свирят още 3-4 засади, това е резил", каза още треньорът на ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готви ли Пхенян ядрен опит?
Готви ли Пхенян ядрен опит?
БФАС излезе на протест за отнетия от ММС лиценз
БФАС излезе на протест за отнетия от ММС лиценз