НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Определено ще бъдем съдени от представянето ни в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:04, 13.03.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
пеп гуардиола определено бъдем съдени представянето шампионската лига
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че най-важното пред "гражданите" в момента е да спечелят утрешния реванш от осминафиналите в Шампионската лига срещу РБ Лайпциг.

Шампионите на Англия приемат "биковете" във вторник вечер на своя "Етихад" след 1:1 в първия двубой, а по време на пресконференцията си Гуардиола призна, че работата му ще бъде съдена от представянето на тима в най-престижния европейски клубен турнир, макар че самият той не е съгласен с подобно нещо.

"Определено ще бъдем съдени от това състезание. Това не означава, че съм съгласен с това. Всеки отбор на този етап има много качества и много силни страни. Утре трябва да наложим нашата игра и да направим това, което трябва. Не става въпрос за това колко голове трябва да вкараме; важно е просто да спечелим мача – това е, което трябва да направим", сподели испанският специалист, който изведе Манчестър Сити до финала в Шампионската лига през сезон 2020/21.

Наставникът на "гражданите" коментира още, че най-важно за неговите футболисти на този етап от сезона е да направят всичко възможно, за да запазят шансовете си за триумф във всички надпревари, в които участват.

"Наистина е важно да си жив през последните няколко месеца от сезона, така че правиш колкото можеш, за да увеличиш шанса си да участваш в състезанията, да си все още в Европа или във Висшата лига, да си близо до Арсенал. Не познавам нито един отбор, мениджър или играч, който да играе в дадена надпревара и да се опитва да не спечели. Никога не съм срещал такъв човек. Всеки иска да печели, тук няма изключение", заяви Пеп Гуардиола.

На този етап освен в Шампионската лига Манчестър Сити продължава битката с Арсенал за титлата във Висшата лига, а освен това "небесносините" са и на четвъртфиналите в турнира за ФА Къп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят Тиери Бретон идва в България да договаря боеприпаси за Украйна
Еврокомисарят Тиери Бретон идва в България да договаря боеприпаси за Украйна
След жестоката катастрофа: Експерти не откриха нередности в ремонта на пътя Пазарджик - Пловдив
След жестоката катастрофа: Експерти не откриха нередности в ремонта на пътя Пазарджик - Пловдив