НОВИНИ

Перес: Ще спасим футбола, УЕФА не може да ни спре

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:33, 20.04.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Европейски футбол
перес спасим футбола уефа спре

Президентът на Реал (Мадрид) и ръководител на новата европейска Суперлига Флорентино Перес заяви, че е напълно уверен, че УЕФА няма да изпълни заканите си за жестоки санкции срещу клубовете, участващи в новия формат и техните играчи.

Вчера от Съюза на европейските футболни централи (УЕФА) се заканих въпросните 12 клуба да бъдат изхвърлени от Шампионската лига и местните първенства, а техните играчи да не бъдат допуснати да играят на Европейското и Световното първенство по футбол.

Според Перес това са празни заплахи, които няма как да се реализират:

"Играчите могат да бъдат напълно спокойни, това няма да се случи. Трябва да са съвсем спокойни. Не, Реал няма да бъдат изхвърлени от Шампионската лига, това е сигурно. Реал, Сити, никой няма да бъде изхвърлен. Напълно убеден съм в това. Нито от Шампионската лига, нито от Ла Лига, нищо подобно", каза Перес в интервю за испанското телевизионно предаване "Ел чирингито де хугонес".

"Винаги когато има промяна, има хора, които ѝ се противопоставят. Правим това, за да спасим футбола в един критичен момент. Телевизионните зрители намаляват и нещо трябваше да се направи. Съсипани сме. Телевизията трябва да се промени, за да можем да се адаптираме. Младите хора вече не се интересуват от футбол. Защо? Защото има много слаби мачове, а те имат други платформи, с които да се разсейват", коментира Перес.

"Ако продължим с Шампионската лига интересът ще продължи да спада и ще приключим. Новият формат, който започва през 2024, е абсурден. През 2024 всички ще сме мъртви. Общо сме загубили 5 милиарда евро. За два сезона Реал е загубил 400 милиона евро. Когато нямаш приходи, освен от телевизията, решението е да направиш мачовете по-атрактивни за феновете по целия свят", допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха нота на българския посланик в Москва след експулсирането на двама руски дипломати
Връчиха нота на българския посланик в Москва след експулсирането на двама руски дипломати
Борисов: Утре ще ме изпишат от болницата
Борисов: Утре ще ме изпишат от болницата