НОВИНИ

Петко Христов с пълни 90 минути при драматично равенство на Специя

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:15, 26.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
петко христов пълни минути драматично равенство специя
Слушай новината

Българският национал Петко Христов игра цял мач за своя клубен тим Спенция, който завърши наравно 1:1 при домакинството си на Дженоа в среща от междинния 10-ти кръг на италианската Серия "А".

Христо и неговите съотборници обаче могат да бъдат много разочаровани от този резултат, тъй като допуснаха изравнителното попадение в 86-ата минута на срещата.

Преди това Специя бяха повели след нелеп автогол на вратаря на Дженоа Салваторе Сиригу. В 66-ата минута домакините получиха право да изпълнят свободен удар, но опитът на Салседо попадна право в стената на "грифоните". Последва обаче изстрел на Ебрима Коли, който се отби от гредата, а след това рикошира и в гърба на Сиригу, за да влезе във вратата на гостите.

Домакините пропиляха няколко възможности да удвоят този си аванс и в крайна сметка това им изигра лоша шега в заключителните минути на срещата.

При една контраатака на Дженоа Фелипе Кайседо беше повален в наказателното поле от вратаря на Специя и гостите получиха право да изпълнят дузпа. С отговорността се нагърби опитният Доменико Кришито и той не сбърка, носейки точка на "грифоните".

По този начин Дженоа остана в зоната на изпадащите на 18-та позиция със 7 точки. Специя пък заема 17-то място само с един пункт повече.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На концерт в пандемия: Публика със сертификати и бързи тестове в зала "Арена Армеец"
На концерт в пандемия: Публика със сертификати и бързи тестове в зала "Арена Армеец"
Ново поколение оръжеен купол може да бъде интегриран в машините на пехотата
Ново поколение оръжеен купол може да бъде интегриран в машините на пехотата