НОВИНИ

Петьо Костадинов също представи своите предложения за членове на Изпълкома на БФС

петьо костадинов също представи своите предложения членове изпълкома бфс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:35, 13.03.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от кандидатите за ръководител на Българския футболен съюз (БФС) Петьо Костадинов закри своята предизборна кампания във Велико Търново, където той обяви имената на хората, които ще включва предложения от него Изпълнителен комитет (ИК).

Футболният мениджър разкри, че основен акцент в неговата програма за управление ще бъде работата с общините и освен това допълни, че 13-те членове на Изпълкома ще бъдат хора от неговия екип.

ИК на Петьо Костадинов:

Бригаден генерал Борислав Сертов - специалист по антитероризъм, проф. Андрей Захариев - експерт Публични финанси и местно самоуправление, адв. Николай Калистратов - експерт-финансист и юрист, арх. Ивайло Мишев - експерт по футболна инфраструктура, Добри Козарев - президент на Гигант Съединение, д-р Стефан Проданов - бивш състезател по футбол и преподавател в Стопанската академия в Свищов, д-р Христо Мазнейков - експерт спортна медицина и ортопедия, Иван Аспарухов - кмет на Община Мездра, бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, проф. Марин Гъдев - експерт по кондиционна подготовка във футбола и бивш състезател по лека атлетика, инж. Живко Желев - президент на ВК Берое и Седай Баки Ахмед, чиято задача е да ускори комуникацията с кметовете на общините.

По време на пресконференцията във Велико Търново Костадинов сподели още, че последните две места в Изпълкома ще бъдат запазени за президентите на Професионалната футболна лига (ПФЛ) и Аматьорската футболна лига (АФЛ).

В същото време кандидатът за президентския пост в БФС сподели в старопрестолния град, че преди няколко дни се е получил сигнал за купуване на гласовете на делегатите по време на предстоящия Конгрес този петък (15 март). По негови думи сумата за един глас варира между 200 и 300 лева.

Накрая Петьо Костадинов подчерта, че ако не стигне до балотаж по време на изборите, няма да подкрепи никого и няма да участва в чужд екип. Футболният мениджър заяви още, че няма притеснения за честността на Конгреса на БФС, ако той бъде предаван пряко и гласуването на клубовете става с бюлетина, но без тъмна стаичка.

Пред Костадинов припомни и десетте тезиса, залегнали в концепцията му за българския футбол с хоризонт – 2030.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От призраци в двора до задръстване и безсъние - най-абсурдните обаждания до телефон 112
От призраци в двора до задръстване и безсъние - най-абсурдните обаждания до телефон 112
Отмениха мярката задържане под стража на "Червения пират"
Отмениха мярката задържане под стража на "Червения пират"