НОВИНИ

Пиронкова поведе със сет, но отстъпи на водачката в схемата в Мадрид

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:33, 28.04.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Тенис
пиронкова поведе сет отстъпи водачката схемата мадрид

Цветана Пиронкова отпадна в квалификациите на супертурнира на червени кортове от сериите "WTA 1000" в Мадрид след загуба с 6:3, 4:6, 3:6 от водачката в схемата и №54 в света Анастасия Севастова от Латвия.

Пиронков започна великолепно срещата и поведе с 3:0. Последва серия от три гейма на сметката на Севастова за 3:3. От тук да края на сета българката доминира изцяло и затвори първата част с 6:3 в своя полза.

При 1:0 в полза на Севастова във втората част, срещата беше прекъсната за повече от два часа заради дъжд. След подновяването на играта Пиронкова спечели три поредни гейма и поведе с 3:1. Севастова обаче спечели следващите четири гейма и поведе с 5:3. При този резултат тя сервира за изравняване на сетовете, но Пиронкова отговори с рибрейк 5:4. За съжаление Севастова направи нов пробив и след 6:4 изравни сетовете.

Третия решителен сет започна с размяна на спечелени сервис геймове до 2:2. При този резултат Пиронкова постигна пробив от четвъртата си възможност и поведе с 3:2. За съжаление най-добрата ни тенисистка загуби следващите четири гейма, а с това и мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът не прие седмичната програма за работа
Парламентът не прие седмичната програма за работа
Реал (Мадрид) и Челси оставиха всичко за реванша в Лондон
Реал (Мадрид) и Челси оставиха всичко за реванша в Лондон