НОВИНИ

Пламен Андреев подписва с Фейенорд за 5 години в събота

Вратарят на Левски е напът да подсили 16-кратния шампион на Нидерландия.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
21:39, 29.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Футбол
пламен андреев мен левски повече роден клуб
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Вратарят на Левски Пламен Андреев е на часове от подписване на договор с нидерландския гаранд Фейенорд. Стражът ще подпише договор за 5 години, а Левски ще получи за правата му 1,2 млн. евро, след като преговорите между двата клуба бяха финализирани успешно.

Андреев и неговият мениджър Виктор Кирков вече са договорили личните условия на вратаря. 19-годишният юноша на сините" ще премине медицински прегледи и ще подпише своя договор с ротердамци в събота.

Контрактът ще бъде за 4 години и 10 месеца, а веднага след това ще се завърне у нас, за да се присъедини към младежкия национален отбор, на който предстои решителен мач от европейските квалификации срещу Полша на 10 септември.

От началото на сезона Пламен Андрееяв пази в 5 мача, в които направи 4 сухи мрежи и допусна само 1 гол. Той има 89 двубоя за столичани във всички турнири, в 53 от тях той не допусна попадение в своята врата.

Роденият през 2004 г. вратар има 60 в Първа лига. В 39 от тях не е допуснал гол в мрежата си. Андреев пази на вратата на юношеските национални отбори до 17 и до 19 г., както и на младежкия национален отбор до 21 г.

Пламен Андреев не е първият българин, който подписва с клуба. Андрей Желязков записва 30 гола в 76 мача за тима от 1981 до 1984 г.

Фейенорд е 16-кратен шампион на Нидерландия и 14-кратен носител на Купата на страната. Безспорно най-големият успех на клуба от Ротердам е триумфът в шампионска лига през 1970 г.

В момента треньор на отбора е Брайън Приске, който пое тима преди началото на този сезон, заменяйки на поста напуснали в посока Ливърпул Арне Слот.

Пламен Андреев ще има конкуренти на вратарския пост нидерландския национал Джъстин Байло, германеца Тимон ВеленРютер и младия местен талант Мики ван Сас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
40 годиини празници на изкуствата: Откриха фестивала "Аполония"
40 годиини празници на изкуствата: Откриха фестивала "Аполония"
ТикТок "изяде" краставиците в Исландия?
ТикТок "изяде" краставиците в Исландия?