НОВИНИ

Пламен Константинов: Няма по-хубаво чувство от това да играеш пред такава публика

Пламен Константинов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:26, 02.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на спорта при победата с 3:1 над Украйна на европейското първенство по волейбол.

Треньорът ни беше умерен в коментарите за играта и не изпада в еуфория.

„След първия гейм се успокоихме и организирахме играта си. Нещата се получиха тактически. Най-важното е да спечелиш мачовете срещу преки конкуренти. Трябва да сме по-обрани в коментарите, защото утре имаме важен мач. Хърватия е много сериозен отбор, който е неправилно подценяван. Тимът е изненада за тези, които не знаят къде играят състезателите им. Имат двама, които направиха фантастичен сезон в Италия. Не можеш да избереш кой е по-силният им разпределител. Технични са. Няма да ни е лесно", коментира Константинов.

Наставникът отличи и ролята на публиката

"Още преди първенството казах, че отборът трябва да свиква със залата. В един момент публиката започва да помага, става по-различно. Надявам се това да се засилва все повече. Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред такива трибуни у дома. Заради тези хора никога не съм казвал „не" на националния отбор, когато съм бил нужен", допълни той.

Бившият волейболен национал вярва, че възпитаниците му трупат важен за развитието им опит.

"В държавата ни няма толкова много поводи за положителни емоции, затова нека се зарадваме. Какво по-хубаво е да се съберат много хора и да ликуват заедно? Сигурно очакванията стават по-големи, има и напрежение. Но големите състезатели са големи, когато се справят под напрежение. А когато са още зелени, имат нужда от такива мачове. Ако не можеш да повториш пред такава публика това, което правиш на тренировки, всичко се обезсмисля. Опитът, който нашите състезатели трупат сега, ще се пренесе и в клубните им отбори", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните национали целят да надградят над показаното досега
Волейболните национали целят да надградят над показаното досега
ЦСКА постигна класическа победа над Берое в Стара Загора
ЦСКА постигна класическа победа над Берое в Стара Загора