НОВИНИ

Пламен Константинов поведе шампиона на Русия към победа срещу Зенит (Казан) във "Финалната шестица"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:53, 06.04.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Европейски волейбол
пламен константинов поведе шампионът русия победа зенит казан финалната шестица

Треньор №1 в руската Суперлига за 2020 г. Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първи успех във "Финалната шестица" на първенството. Двубоите от надпреварата се играят в Москва.

Шампионите на Русия направиха знаменит обрат срещу гранда Зенит (Казан) на Владимир Алекно и спечелиха с 3:2 гейма (19:25, 23:25, 25:22, 29:27, 15:13) на старта на надпреварата в група "Б".

Най-резултатен за "железничарите" от Новосибирск бе Дражен Лубурич с 33 точки (6 аса, 1 блокада). Марко Ивович добави 13 точки, Илияс Куркаев приключи с 11 точки (1 ас, 3 блокади). За тима от Казан Максим Михайлов бе с най-голям актив - 27 точки (2 аса).

"В първия гейм го нямаше подаването, във втория изпуснахме преимуществото си. Сами си усложнихме задачата. След това ни потръгна сервиса и психологически се вдигнахме, без значение на супериграчите на Казан. Зенит е един от фаворитите в турнира, но нашите привърженици ни помогнаха да се върнем в мача и да го спечелим. Но не бива да летим в облаците след победата, все още нищо не е решено“, сподели Константинов след срещата.

Следващата среща от група „Б“ е на 7 април, като Локомотив ще играе срещу Кузбас (Кемерово).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВФ представя доклад за световната икономика
МВФ представя доклад за световната икономика
ФИНА отмени три олимпийски квалификации
ФИНА отмени три олимпийски квалификации