НОВИНИ

Пламен Константинов: Все още ситуацията е поправима

Пламен Константинов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 30.08.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов логично беше разочарован след загубата от Испания с 1:3 в първия мач от европейското първенство по волейбол за мъже, но изтъкна, че грешната стъпка на старта е поправима.

Наставникът призна, че у националите е имало напрежение, предвид домакинството на шампионата.

"Те играха по-освободено. Според мен на максимума си. Получи им се всичко и ги поздравявам. Не е само наша заслугата със слаба игра. След първоначалния натиск ние не можахме да отговорим. Бъркахме много сервиси. Ако не мръднеш един отбор от мрежата и играеш на събран блок, се играе много трудно, срещу който и да е отбор. Безспорно имаше притеснение, но аз и вчера казах, че очаквам началото да е трудно, защото като домакин има напрежение. У домакина има повече напрежение при първия мач, отколкото у гостуващия отбор. И това се отрази най-вече на сервис. Те играха освободено. Очакванията ми бяха, че ще има такъв момент, но че ще можем да пречупим и обърнем. В четвъртия гейм изпуснахме две леки топки, те направиха 4 точки разлика, отново им тръгна сервиса и изпуснахме момента. А донякъде бяхме пречупили развоя на мача", заяви Пламен Константинов.

Треньорът беше категоричен, че съдията не е виновен за крайния резултат от мача.

"Имаше решения, които са коментируеми, но първият проблем е в нас. Най-хубавото е, че е поправимо. Все още. Ако изиграеш такъв мач в директна елиминация, не е. Психика се изгражда в такива мачове. Те трябва да се изиграят и някои от тях да се загубят. Има момчета, на които това им е първо голямо първенство. Не е лесно да влезеш на такъв форум и да покажеш устойчива психика, така че нека не бъдем прекалено критични към тях или поне да бъдем по-търпеливи. Може да бъдем в края, когато видим крайния резултат. Но аз се надявам, че все още имаме шанс да поправим нещата и нека не прибързваме", каза Константинов.

Бившият волейболен национал коментира и състоянието на някои от възпитаниците си.

"Алекс Николов и Георги Братоев бяха с вирус - повръщане и отпадналост. Георги от два дни, а Николов - вчера цяла вечер. Мислехме да запазим Алекс, но го пуснахме в третия гейм. Надявам се да са готови за следващия мач. В него очаквам да играем нашата игра. Трябва бързо да излезем от тази ситуация", добави Пламен Константинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова се превърна в идол за деца шахматисти на национален турнир
Нургюл Салимова се превърна в идол за деца шахматисти на национален турнир
Има ли проблем с водата в с. Полски Градец?
Има ли проблем с водата в с. Полски Градец?