НОВИНИ

Победителят от Антверп влезе в основната схема на "Sofia Open 2020"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:56, 26.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
победителят антверп влезе основната схема sofia open 2020

Французинът Юго Юмбер спечели турнира по тенис на твърди кортове в белгийския град Антверп с награден фонд 472590 евро и по този начин влезе в основната схема на "Sofia Open 2020".

22-годишният левичар победи на финала поставения под номер 8 Алекс Де Минор (Австралия) с 6:1, 7:6(4) след малко повече от час и половина игра.

С успех Юмбер си осигури втора титла след дебютния си триумф в Оуклънд (Нова Зеландия) през януари и по този начин се изкчаи на рекордното в кариерата си 32-то място в световната ранглиста.

През 2020-а Юго Юмбер има още полуфинал в Делрей бийч и четвъртфинали в Хамбург и Ню Йорк.

Списъкът с участниците на "Sofia Open 2020" не само е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на АТП от близо четири години насам.

Ясни са имената на 19 от звездните участници в основната схема на петото юбилейно издание на "Sofia Open", което ще се проведе от 7 до 14 ноември в „Арена Армеец".

Диего Шварцман, Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Карен Хачанов, Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим, Душан Лайович, Каспер Рууд, Борна Чорич, Тейлър Фриц, Алекс де Минор, Филип Краинович, Ян-Ленард Щруф, Николоз Басилашвили, Кей Нишикори, Кевин Андерсън и Юго Юмбер успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помощниците на Белчев поемат ЦСКА-София
Помощниците на Белчев поемат ЦСКА-София
Здравният министър - с негативен PCR тест
Здравният министър - с негативен PCR тест