НОВИНИ

Почина бившият селекционер на националния отбор на Англия Тери Венейбълс

Специалистът бе начело на "Трите лъва" между 1994-а и 1996-а година, като води тима по време на домашното Евро 1996, когато англичаните губят в полуфиналите с дузпи от състава на Германия

почина бившият селекционер националния отбор англия тери венейбълс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:50, 26.11.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият селекционер на английския национален отбор по футбол Тери Венейбълс почина на 80-годишна възраст, съобщиха от неговото семейство в неделя.

"Напълно съсипани сме от загубата на един прекрасен съпруг и баща, който си отиде от този свят тихо вчера след дълго боледуване", се казва в съобщението на близките на Венейбълс.

В кариерата си като футболист най-големият успех на бившия полузащитник е спечелването на ФА Къп през сезон 1966/67 като играч на Тотнъм. На терена той е носил екипите още на Челси, Куинс Парк Рейнджърс и Кристъл Палас.

В ролята си на наставник Венейбълс работил на клубно ниво в Барселона, с който печели титлата и купата на страната и губи финала за КЕШ от Стяуа Букурещ през сезон 1985/86, Тотнъм, който извежда до триумф в ФА Къп през сезон 1990/91, както и още Мидълзбро, Лийдс, Куинс Парк Рейнджърс, Кристъл Палас, а освен селекционер на Англия специалистът е изпълнявал тази длъжност и начело на Австралия.

За последно наставникът работи като асистент на Стив Макларън при крайно неуспешния престой на последния начело на Англия в периода 2006-2007 г., когато "Трите лъва" се провалиха в квалификациите за Евро 2008.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения в Измир, буря удари Истанбул
Наводнения в Измир, буря удари Истанбул
Протест на родители и близки на загинали деца и младежи край Пазарджик
Протест на родители и близки на загинали деца и младежи край Пазарджик