НОВИНИ

Почина музикантът от "Депеш мод" Анди Флетчър

почина музикантът депеш мод анди флетчър
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 26.05.2022
11124
Чете се за: 02:07 мин.
Още
Слушай новината

На 60 години почина музикантът от "Депеш мод" Анди Флетчър.

Тъжната вест съобщиха колегите му в социалните профили на групата.

Кийбордистът е един от основателите на световноизвестната британска банда. Свирил е в 14 албума на групата и е участвал в турнетата им по света. Последното им шоу беше през 2018 г.

"Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството Анди "Флетч" Флечър. Флеч имаше златно сърце и беше винаги до приятелите си, когато имат нужда да споделят нещо, да се посмеят добре или да пийнат студена бира. Сърцата ни са със семейството му и ви молим да запазите спомена за него в мислите си и да уважите скръбта на близките му в този момент", написаха музикантите от групата.

Сн. БГНЕС

"Депеш Мод" е основана в град Базилдън през 1980 г. Името й идва от френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години музикалните критици ги определят като алтернативна рок група.

След присъединяването на Мартин Гор към групата китарите са заместени със синтезатори. Големият успех на групата идва, след като спира с концертите и издаването на плочи. В началото на 1988 година интересът към нея нараства и в американските класации, радио- и телевизионни програми слушателите са засипани с песните на "Депеш Мод". Отново са поканени в САЩ и изнасят грандиозен концерт. Той е заснет и издаден на видеокасета, която заема първо во място в класацията на "Билборд".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3000 шоколадови продукти са изтеглени от пазара след съмнения за салмонела
Над 3000 шоколадови продукти са изтеглени от пазара след съмнения за салмонела
В "Денят започва" на 27 май: Защо топлофикациите искат поскъпване на парното и топлата вода с до 330%
В "Денят започва" на 27 май: Защо топлофикациите искат поскъпване на парното и топлата вода с до 330%