НОВИНИ

Почти 2 тона стъкло се събраха в екокампанията "Стъкло за кънки“ в София

Десислава Кулелиева
от Десислава Кулелиева
13:16, 31.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 2 тона стъкло се събраха по време на съвместната кампания на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка "Юнак" "RE-спортувай: Стъкло за кънки", съобщиха организаторите на кампанията.

Снимки: Десислава Кулелиева

Всеки, който предаде над 5 кг стъкло, получи талон за безплатно каране на кънки, а първите 30, които донесоха над 10 кг, ще участват в безплатен урок с трикратната ни медалистка по шорттрек Евгения Раданова и многократния ни шампион по фигурно пързаляне Найден Боричев.

Тренировката ще бъде от 9.00 часа на 6 февруари (неделя) на пързалка "Юнак".

"Веднага щом чух по новините на БНТ за чудесната инициатива, реших да се включа. Събрах близо 20 кг от вкъщи и с нетърпение изчаках да дойде събота да ги предам и да покарам кънки. Мисля, че трябва да има повече такива инициативи", каза ученичката от Първа английска гимназия Йоана Бояджиева.

Над 200 души получиха безплатни талони за каране на кънки. Най-малкият участник беше на 2 години, а най-възрастният - на 84.

В кампанията се включи и изпълнителният директор на ЕКОПАК България Александър Урманов, както и служителите на организацията.

От началото на сезона всяка събота и неделя от 9.00 часа Евгения Раданова, Найден Боричев и треньори от клуб "Айс Пик" провеждат безплатни уроци за деца под мотото "Първи стъпки на леда".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 129 случая на Омикрон в страната
Нови 129 случая на Омикрон в страната
Стойчо Младенов: Завършваме успешно лагера
Стойчо Младенов: Завършваме успешно лагера