НОВИНИ

Подновяването на тенис сезона отново се отлага

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:43, 22.07.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис
Миналодишния шампион Ник Кирьос

Тенис турнирът на твърди кортове от категория АТР 500 във Вашингтон е отменен, съобщи “Ню Йорк Таймс”.

Той трябваше да започне на 14 август и да маркира завръщането на професионалния мъжки тур, но както се очакваше в последните дни, няма да се проведе през 2020-а.

Сайтът Tennis Break News информира, че организаторите няма да се ангажират с надпреварата, защото Европейският съюз реши да остави задължителната 14-дневна карантина за пътуващите в САЩ.

Именно условието играчите да трябва да се подложат на двуседмична изолация е отказало турнирният директор Марк Айн.

„След месеци на усърдна работа от нашия екип и близко сътрудничество с многото ни собственици, ви съобщаваме с огромно съжаление, че трябва да отложим 52-то издание на Сити Оупън за лятото на 2021“. Има твърде много неразрешени вътрешни проблеми, включително различните международни ограничения при пътувания, както и тенденциите за завишаване броя на заболели от коронавирус, които ни принудиха да вземем това решение в полза на нашите играчи, доставчици и партньори, така че да имат сигурност около своите планове“, се казва в изявление на турнирните организатори.

Това не означава, че има непосредствена опасност за следващите американски турнири в календара – Мастърс 1000 на Синсинати между 22 и 28 август и US Open от 31 август до 13 септември. И двете състезания са предвидени да се проведат в Ню Йорк.

По план във Вашингтон участие трябваше да вземат миналогодишният финалист и световен номер 5 Данил Медведев и още: Стефанос Циципас, Давид Гофен, Роберто Баутиста-Агут, Диего Шварцман, Карен Хачанов, Джон Иснър и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на работещите в игрални зали и казина в Пловдив
Протест на работещите в игрални зали и казина в Пловдив
Астън Вила с важна крачка към спасението във Висшата лига
Астън Вила с важна крачка към спасението във Висшата лига