НОВИНИ

Поиска ли политик дете да бъде изведено от шокова зала в "Пирогов"?

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
21:38, 29.08.2023
Чете се за: 04:42 мин.
У нас
пирогов
Снимка: БТА
Слушай новината

Задочен спор в социалните мрежи и писмени позиции от страна на партия и министерство след случай с наранено дете на политик. Случаят беше оповестен днес във Фейсбук страницата на болница “Пирогов” с коментар на медицинска сестра от лечебното заведение. В него тя разказва:

“Нощес в “Пирогов” дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравето, като не съобрази, че той е работил в “Пирогов” и можем да проверим. Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах “господаря” от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас - народа, и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема”.

От “Пирогов” излязоха с официална позиция, в която подчертават, че болницата е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага ѝ пациент. В позицията се заявява, че всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи.

“Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури”, казват още от болницата.

Мустафа Емин, който е политик от “Да, България” и съветник на министър на отбраната, отговори тази вечер също чрез социалните мрежи. Той заяви, че не е вярно твърдението, че е искал детето му да заеме мястото на друго дете.

“Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми. Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие”.

От Министерството на отбраната също излязоха с позиция. От ведомството заявиха, че извършват проверка на случая за установяване на истинността и уверяват, че веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия.

От “Да, България” заявиха, че са получили сигнал за инцидент с участието на члена на Националния съвет на партията Мустафа Емин в “Пирогов”.

"Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана е Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията”, заявиха от партията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Гидженов ръководи Берое – ЦСКА от осмия кръг на Първа лига
Радослав Гидженов ръководи Берое – ЦСКА от осмия кръг на Първа лига
Оставиха в ареста само един от задържаните за заличаване на серийните на крадени автомобили
Оставиха в ареста само един от задържаните за заличаване на серийните на крадени автомобили