НОВИНИ

Поражения за Джуров и Панталеев на Европейското по бокс за мъже в Ереван

поражения джуров панталеев европейското бокс мъже ереван
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 26.05.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Красимир Джуров и Радослав Панталеев отпаднаха от Европейското първенство по бокс за мъже в Ереван. Родните национали допуснаха поражения в днешните си мачове на ринга в арменската столица.

В категория до 63.5 килограма Джуров отстъпи на Ахмад Щиви от Израел. Националът ни не успя да покаже най-доброто, на което е способен и загуби с 0:5 съдийски гласа. Във вечерната сесия Радослав Панталеев боксира при 92-килограмовите срещу много класния и силен кубинец Емануел Рейес, който се състезава за Испания. Бронзовият ни медалист от Световното първенство през 2019-а се хвърли в здрава битка, като бе близо до обрат в мача, в който изоставаше след първите два рунда. В крайна сметка обаче финалният щурм не бе достатъчен и Панталеев отстъпи с 2:3 гласа.

В петък на ринга ще се качат четирима български национали. Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи срещу ирландеца Рики Несбит. 6-кратният европейски шампион при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция), а в категория до 80 килограма Кристиян Николов ще се изправи срещу сърбина Артьом Агейев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швьонтек продължава наказателната си акция в Париж, Халеп отпадна от "Ролан Гарос"
Швьонтек продължава наказателната си акция в Париж, Халеп отпадна от "Ролан Гарос"
Почина актьорът Рей Лиота
Почина актьорът Рей Лиота