НОВИНИ

Португалия излъга Швеция като гост, Роналдо стана първият европеец със 100 на национално ниво!

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:32, 09.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Национални отбори
португалия излъга швеция гост роналдо стана първият европеец 100 национално ниво

Капитанът на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо отново пренаписа историята!

Нападателят на Ювентус отбеляза двата гола за победата на "мореплавателите" над Швеция като гост с 2:0 в мач от група 3 на дивизия "А" в "Лигата на Нациите".

По този начин Роналдо стана първият европеец със 100 гола за националния си отбор, като попаденията му срещу шведите са под номер 100 и 101.

Единственият футболист в историята с над 100 реализирани попадения за националния си отбор до момента е иранецът Али Даеи - цели 109 гола, но изглежда подобряването и на този рекорд е вече само въпрос на време.

Роналдо пропусна първия мач на Португалия в "Лигата на Нациите" заради инфекция на крака след ужилване от пчела, но се завърна триумфално на терена.

Първото полувреме на срещата между Португалия и Швеция премина сравнително равностойно с лек превез в полза на гостите от Иберийския полуостров.

На два пъти Кристиано пропусна да отбележи юбилейното си стотно попадение за националния си отбор, но очакваното се случи в добавеното време на първата част, когато шведският национал Густав Свенсон влезе грубо в краката на Жоао Моутиньо и получи втори жълт картон, а Португалия получи правото да изпълни пряк свободен удар.

Зад топката застана Роналдо, който с феноменален изстрел я прати директно в мрежата на домакините от Швеция за своето юбилейно попадение.

Интригата в срещата окончателно свърши в 72-ата минута, когато комбинация между звездата на Атлетико (Мадрид) Жоао Феликс и Роналдо завърши с гол №101 за португалеца с националния екип.

По този начин Португалия записа втори успех в своята група и поведе пред световния шампион Франция само по голова разлика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наоми Осака продължава уверено към втора титла от "US Open"
Наоми Осака продължава уверено към втора титла от "US Open"
Парламентът прекрати депутатските правомощия на Данаил Кирилов
Парламентът прекрати депутатските правомощия на Данаил Кирилов