НОВИНИ

Португалия оглави група "А" след равенство в Дъблин

Португалия Ирландия Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:46, 11.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Ирландия и Португалия от световните квалификации в група "А" завърши при резултат 0:0. И двата отбора не застрашиха особено противниковите врати, а централният бранител на гостите бе изгонен след 2 жълти картон на стадион "Авива" в Дъблин.

През първата част стражът на домакините Гавин Базуну бе принуден да спасява шут на Андре Силва. Чидози Огбене пък пропусна най-добрата възможност за тима на Стивън Кени, след като стреля в аут след удар с глава.

След почивката капитанът на "мореплавателите" Кристиано Роналдо имаше добър шанс, да открие резултата. Нападателят засече с глава центриране на Андре Силва, но ударът му бе неточен.

В 82-ата минута Пепе получи втория си жълт картон в мача, заради сблъсък с нападателя на противниковия тим Калъм Робинсън. Заради последвалото забавяне реферът отсъди 5 минути добавено време.

В продължението и двата отбора изпуснаха възможности да спечелят мача. Първо резервата Уил Кийн, който се бе появил на терена преди секунди, изпрати топката във вратата на Руи Патрисио, но попадението не бе зачетено, поради нарушение, отсъдено по-рано в хода на атаката. Последната ситуация в двубоя бе за Роналдо, който стреля в ръцете на противниковия страж.

Португалия е лидер в класирането с актив от 17 точки. Ирландия е 4-и с 6 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3207 нови случаи за денонощието, 196 души са загубили битката с коронавируса
3207 нови случаи за денонощието, 196 души са загубили битката с коронавируса
Испания и Швеция ще решават директната квота с мач помежду си
Испания и Швеция ще решават директната квота с мач помежду си