НОВИНИ

Португалия разби Чехия като гост и оглави групата си в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:03, 25.09.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
португалия разби чехия гост оглави групата лигата нациите
Слушай новината

Португалският национален отбор по футбол спечели с 4:0 като гост на Чехия и след грешната стъпка на Испания срещу Швейцария "мореплавателите" оглавиха подреждането в тази група 2 от Лига А на турнира Лига на нациите.

Двубоят на "Фортуна Арена" в Прага ще се запомни и с тежкия инцидент, който претърпя голямата звезда и капитан на португалците Кристиано Роналдо, който в 13-та минута се сблъска със стража на домакините Томаш Вацлик вследствие на което носът му беше разкървавен.

Двадесетина минути по-късно португалците откриха резултата чрез Диого Далот, а в края на полувремето Бруно Фернандеш удвои аванса на гостите.

В добавеното време на първата част Патрик Шик можеше да върне отбора на Чехия в срещата, но пропусна да се разпише от дузпа и така почивката дойде при аванс от 2:0 в полза на Португалия.

Скоро след подновяването на играта Диого Далот направи резултата класически с втория си гол в срещата, а в 82-та минута Диого Жота оформи крайното 4:0.

Междувременно, в другия двубой от групата Испания загуби с 1:2 у дома от Швейцария и по този начин сдаде първото място в групата.

По този начин кръг преди края лидер в подреждането е Португалия с 10 точки, следвана от Испания с 8, Швейцария с 8 и Чехия с 4.

В последния кръг Португалия и Испания се срещат в директен спор за първото място, докато чехите и швейцарците ще се борят, за да запазят мястото си в Лига А и за следващото издание на Лигата на нациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
269 нови случая на COVID-19 у нас
269 нови случая на COVID-19 у нас
Марая Кери и "Металика" превзеха сцената на Световния граждански фестивал в Ню Йорк
Марая Кери и "Металика" превзеха сцената на Световния граждански фестивал в Ню Йорк