НОВИНИ

Португалия започна с убедителна победа при Мартинес в исторически мач за Роналдо

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 23.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
португалия започна убедителна победа мартинес исторически мач роналдо
Слушай новината

Новият селекционер на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес дебютира с победа начело на "мореплавателите", които надиграха с 4:0 у дома състава на Лихтенщайн в първи двубой и за двата тима от квалификациите за Евро 2024.

Срещата ще се запомни и с поредния рекорд, който бе подобрен от капитана и звезда на португалците Кристиано Роналдо, който тази вечер записа своя мач №197 за страната си.

По този начин състезателят на Ал-Насър се превърна във футболистът с най-много мачове на ниво национални отбори, подобрявайки постижението на Бадер Ал Мутава, който има 196 двубоя за Кувейт.

Иначе двубоят на "Естадио Жозе Алваладе" започна по мечтан начин за португалците, които поведоха още в 8-та минута след далечен удар на Жоао Кансело, който рикошира в крака на противников бранител и в крайна сметка влезе в мрежата на гостите за 1:0.

Секунди след началото на втората част Бернардо Силва удвои аванса на Португалия, възползвайки се от лошо изчистване на отбраната на Лихтенщайн.

В следващите минути настъпи и времето на Кристиано Роналдо, който първо направи резултата 3:0 от дузпа в 51-ата минута, а в 63-ата минута оформи и крайното 4:0 след мощен изстрел от пряк свободен удар. Между тези два гола пък още едно попадение на Роналдо не бе зачетено заради засада.

По този начин капитанът на "мореплавателите" увеличи броя на головете си с националната фланелка на 120, като той продължава да води в класацията и за най-резултатен играч на национално ниво, след като преди около година и половина той подобри рекорда на иранеца Али Даи от 109 попадения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте какво се случи в първия ден от квалификациите за Евро 2024 (ОБЗОР)
Вижте какво се случи в първия ден от квалификациите за Евро 2024 (ОБЗОР)
Изслушаха изпълнителния директор на TikTok в американския Конгрес
Изслушаха изпълнителния директор на TikTok в американския Конгрес