НОВИНИ

Пожарникарите, гасили пожара в Благоевград, станаха посланици на доброто за 2021

пожарникарите гасили пожара блок благоевград станаха посланици доброто 2021
bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 22.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пожарникарите от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Благоевград са първите за 2021 г. "Посланици на доброто" на Държавната агенция за закрила на детето.

Призът им беше връчен за действията при евакуацията и спасяването на живеещите в блок в Благоевград, където в нощта на 10 декември избухна голям пожар. Тогава повече от три часа шест екипа пожарникари се бориха с огнената стихия, като от блока, с риск за собствения си живот, огнеборците успяха да евакуират 27 души, сред които и 2 бебета близначки на 38 дни.

Близнаци са сред спасените от пожара, който погуби трима в Благоевград

"Вие сте пример за доброто, за смелостта, за всичко, в което трябва да възпитаваме децата си, за всичко, което трябва да сме като общество. За мен като председател на Държавната агенция за закрила на детето е изключителна чест да ви наградя и да ви благодаря за спасените детски животи, за спасените човешки съдби", каза д-р Елеонора Лилова, която връчи кристалната статуетка "Посланик на доброто 2021 г." на началника на пожарната в Благоевград гл. инсп. инж. Боян Кондуров.

Пожарникарите, които и днес бяха на работното си място, подчертаха, че не се чувстват герои, но са благодарни за признанието на Държавната агенция за закрила на детето, защото искат добрия пример да се показва и вярват, че във всяка една ситуация, когато се касае за детски живот и не само, никой не би останал безучастен.

СНИМКИ: Държавна агенция за закрила на детето

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Радулов: Шефовете на службите трябва да бъдат подменени
Николай Радулов: Шефовете на службите трябва да бъдат подменени
Фандъкова: Тази година е най-силната в строителството на детски градини
Фандъкова: Тази година е най-силната в строителството на детски градини