НОВИНИ

Позиция на журналистите от дирекция "Новини и актуални предавания" на БНТ

позиция журналистите дирекция новини актуални предавания бнт
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 03.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Ние, журналистите в дирекция "Новини и актуални предавания" заявяваме своята подкрепа за авторския екип на репортажа "Една нощ с линейка".

Колегите ни са доказани професионалисти и в репортажа си са спазили всички етични стандарти и принципи на журналистиката. Те са запазили в анонимност лекарите, станали част от материала.

По повод твърдения във Фейсбук за криминално направен запис и неспазване на основно правило в журналистиката, от БНТ заявяваме, че в първия репортаж по темата не сме посочвали името на човека, който се чува на записа.

Д-р Панчо Панчев сам призна, че е записан неговият глас. Позицията му и позицията на директора на Четвърта градска болница бяха търсени многократно.

Няма основание БНТ да бъде обвинявана в манипулации и тенденциозни нападки към болницата и нейните лекари.

Възразяваме категорично и срещу опитите да бъдат клеветени наши журналисти, обективно и безпристрастно показали информацията и действителната картина в деня на събитията, отразени в репортажа.

Искаме да отбележим, че БНТ е готова да предприеме всички действия спрямо лицата, които подронват авторитета и уронват доброто име на обществената телевизия.

Ние оценяваме ежедневните усилия в битката на първа линия с COVID-19 и безрезервно подкрепяме българските лекари и здравните работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуван е заподозрян за атаката във Виена
Арестуван е заподозрян за атаката във Виена
Слагат фургони за диагностика на COVID-19 пред всяка държавна болница
Слагат фургони за диагностика на COVID-19 пред всяка държавна болница