НОВИНИ

ПП-ДБ: Десислава Атанасова от ГЕРБ наруши джентълменското споразумение

Александър Марков
от Александър Марков
09:09, 12.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
живо брифинг продължаваме промяната демократична българия
Слушай новината

От "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" обвиниха председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за това, че е нарушила джентълменското споразумение за ротация на председателството на парламента и на правната комисия.

Повод за това стана неуспешният опит на втората по големина парламентарна група да внесе в пленарната зала предложение за избиране на председател на правната комисия. Предложението им беше отхвърлено, а от ГЕРБ-СДС предложиха въпросът за избор на председатели и заместник-председатели на комисиите да бъде решен след председателски съвет.

"Това трябва да стане ясно на всички и това обяснява защо имаме причини да бъдем внимателни с ГЕРБ-СДС. Защото във всеки един момент трябва да бъдем внимателни, че те могат да поставят допълнителни условия. Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция и ще се върне на позицията, която отдавна бяхме уточнили", каза Николай Денков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Миналата седмица парламентарните групи се разбраха комисиите да бъдат сформирани без председатели, за да може да започнат обсъждането на законопроекти.

Сформирането на комисиите в НС влиза в дневния ред на депутатите

В отговор Десислава Атанасова опроверга обвиненията за нарушаване на джентълменското споразумение и изтъкна, че то все още не е изчерпано, а изпълнението му зависи от това дали ще има излъчено редовно правителство и дали парламентът ще работи повече от 3 месеца.

Десислава Атанасова: Джентълменското споразумение не е изчерпано

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Ковачев: Македонските власти трябва да дадат обяснение за черните списъци с европейски граждани
Андрей Ковачев: Македонските власти трябва да дадат обяснение за черните списъци с европейски граждани
Балкан и ЦСКА откриват полуфиналите в НБЛ
Балкан и ЦСКА откриват полуфиналите в НБЛ