НОВИНИ

ПП-ДБ: Оставаме опозиция

Василев: ГЕРБ са шизофренични, плюха ни, а сега искат подкрепа

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:32, 19.06.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Това, което казахме след началото на изборите го потвърждаваме и днес. ПП-ДБ ще бъде ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е по пътя на България за Европа и за всичко, което е антикорупционно. Всяка кражба, която видим ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена, които всички си спомняме в недалечното минало. Тук е важното да се каже, е че г-н Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии, той е първа политическа сила. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща, стабилна партия за управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи има някакъв смисъл", заяви Кирил Петков на пресконференция на ПП-ДБ след провала на избор на председател на Народното събрание днес.

"Следващият път, когато събори поредното правителство, и не си спази уговорката, да има предвид, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване".

Петков каза, че стоят рамо до рамо в коалицията на ПП-ДБ и ще бъдат предвидими пред своите избиратели.

Атанас Атанасов акцентира също върху това, че "коалицията е сплотена и обединена, независимо от всички заклинания по време на изборната кампания".

"Ще бъдем ефективна опозиция и ще работим за българските граждани".

"Мисля, че ГЕРБ са шизофренични. Плюха ни в продължение на един месец, че нищо не можем и сме закарали държавата в криза, а сега искат подкрепа от нас за правителство. Това е несериозно. Значително по-лошо е, че след като сътвориха хаоса сега не могат да сложат ред в него", каза Асен Василев.

Окачестви като безотговорно това, че през последните три години ГЕРБ са изпратили страната ни 5 пъти на избори. И заяви, че има закони, които трябва да бъдат приети или поправени своевременно - Закона за съдебната власт, Закон за личния фалит, Защита на лицата, подаващи сигнали за корупция.

Вижте повече във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна премахна роуминга за страните от ЕС
Украйна премахна роуминга за страните от ЕС
Днес на УЕФА ЕВРО 2024 - 19.06.2024 г. (ВИДЕО)
Днес на УЕФА ЕВРО 2024 - 19.06.2024 г. (ВИДЕО)