НОВИНИ

Правителството одобри над 800 000 лв. за 7 нови детски градини и ремонт на гимназия

решение сос мястото пазар север детска градина
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 28.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Образование
Слушай новината

Министерският съвет одобри 839813 лева за финансиране на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г. Средствата са за извършени вече дейности по проекти на седем общини за нови детски градини и ремонт на една държавна професионална гимназия.

Община Белица получава 10368 лева за проектиране на пристройка за детска градина в село Горно Краище. 172772 лева се отпускат на община Бургас за строеж на филиал на детска градина в комплекс „Братя Миладинови" в общинския център. Със 170484 лева ще започне първият етап на строителство на детска градина в село Гълъбец, община Поморие.

Община Крумовград получава 23520 лева за проектиране на детска градина в село Подрумче. За община Червен бряг са одобрени 14400 лева за реконструкция и ремонт на стара детска градина. На община Асеновград се отпускат 7200 лева за проведен конкурс за проектиране на нова детска градина. Община Чирпан получава 434829 лева за аванс за строителство на нова градина в село Свобода.

На ПГОХ "Райна Княгиня" в Стара Загора се предоставят 6240 лева за предоставена консултантска услуга преди надстрояване и пристрояване на сградата.

С изграждането на нови детски ясли, градини и училища и с разширението на построени сгради ще се осигурят места за отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата на 4 години, както и за организиране на едносменен режим на учебния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите на Мартин Стоев с втора категорична победа над Иран преди заминаването си за САЩ
Волейболистите на Мартин Стоев с втора категорична победа над Иран преди заминаването си за САЩ
Автобус катастрофира в Бургас
Автобус катастрофира в Бургас