НОВИНИ

Пред съда: Проговориха двете момчета, оцелели в тежката катастрофа край Кадиево

съдът даде ход делото тежката катастрофа кадиево
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 11.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Проговориха двете момчета, които оцеляха в тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево миналата година. Те бяха призовани като свидетели на делото срещу шофьора на колата Петър Маринашки.

Точно преди 11 месеца автомобилът му се вряза в крайпътно дърво и при инцидента загинаха младежи на 16 и 17 години, други двамата бяха с наранявания. Преди началото на заседанието близките протестираха мълчаливо пред Съдебната палата в Пловдив с искане за справедлива присъда.

Според обвинителния акт Петър Маринашки и още четирима младежи се движели с личния му автомобил от Стамболийски към Пловдив, за да празнуват имен ден на едно от момчетата.

Свидетелите допълниха, че е трябвало да вземат от Пловдив гума за същата кола, която преди няколко дни се спукала на път за Бачково и била оставена на ремонт.

По пътя спрели на бензиностанцията в Кадиево, която се намира съвсем близо до мястото на инцидента. Там Николай Лисков, който първоначално бил на задната седалка, си разменил мястото с Тодор Бараков и седнал отпред. Пред съда той разказа, че е бил с колан, а непосредствено преди инцидента си гледал в телефона.

Усетил, че колата е нестабилна и когато погледнал, забелязал, че скоростта е между 90 и 100 км/ч. Според него Петър се опитал да овладее автомобила и натиснал спирачка.

Въпреки това последвал удар в крайпътно дърво, при който Николай изгубил съзнание. Когато се съвзел, той вече бил сам в колата. Петър Маринашки и пожарникар му помогнали да излезе от вратата на шофьора, защото другата не се отваряла.

Другият оцелял – Георги Недялков, не можа да разкаже в детайли как се е стигнало до инцидента и какво се е случило след това. След удара си спомня единствено, че е пътувал в линейка, а преди това спомените му се губят. Според обвинителният акт Петър е шофирал под действието на марихуана. Свидетелите обаче заявиха, че не са го виждали да употребява наркотици. Заседанието продължава с разпит на останалите свидетели и утре.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Развенчаването на Курц: В какво обвиняват австрийския канцлер?
Развенчаването на Курц: В какво обвиняват австрийския канцлер?
Славия се подсилва с бивш нападател на Левски
Славия се подсилва с бивш нападател на Левски