НОВИНИ

Премахват 30 лодки от плажа в бургаския квартал "Победа"

премахват лодки плажа бургаския квартал победа
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 17.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 30 лодки трябва да бъдат премахнати от плажа в бургаския квартал "Победа". Това е заключението на сформираната междуведомствена комисия от осем държавни институции в Бургас, които днес направиха проверка на плажната ивица.

Установено е, че една част от лодките, разположени на брега, са регистрирани плавателни средства, които обаче не са обезопасени и не домуват на регламентираните за това места. Другата част от лодките са нерегистрирани, с неизвестен собственик и с неустановено техническо състояние и годност за мореплаване.

На вода се констатираха общо 10 броя плавателни съда, от които 6 броя без видима регистрация, 4 от тях с регистрация. На плажната ивица се констатираха общо 20 броя лодки, от които 6 броя без видима регистрация, 13 броя с регистрация и едно плавателно средство – само с номер без буквено обозначение.

Ще бъдат предприети действия по принудително отстраняване на лодките след надлежно уведомяване на собствениците по реда на АПК. С оглед преустановяване на закононарушенията най-ефективни биха били прилагането на превантивни действия.

В тази връзка ще бъде засилен контролът в района от Гранична полиция, включително и във вечерната част на денонощието. Ще бъдат поставени предупредителни табели, обозначаващи незаконността на поставянето на плавателни съдове на плажа.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отличен старт за България на Европейското по бокс в Розето
Отличен старт за България на Европейското по бокс в Розето
19-годишна ограби възрастна жена, след като ѝ предложила "магия за здраве"
19-годишна ограби възрастна жена, след като ѝ предложила "магия за здраве"