НОВИНИ

Превалявания и гръмотевици в Южна и Североизточна България следобед

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 04.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес са в широки граници – от 4° в Кюстендил и Добрич до 12° в Бургас и Сливен. В София, след 3° вчера, рано тази сутрин беше 6°.

Максималните температури днес ще бъдат малко по-високи, в сравнение с вчера, от 20° до 26°, в комбинация със слаб до умерен вятър с посока от запад-северозапад.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време, но ще има и райони с валежи от дъжд, главно в Южна и Североизточна България, придружени и от гръмотевици.

И утре ще бъде слънчево с повече облаци над планинските и източните райони, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще остане слаб до умерен, вече с посока от север-северозапад.

Максималните температури ще останат без съществена промяна, в по-голямата част от страната между 20° и 25°, а минималните в повечето райони ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 5°, в Източна България и на морския бряг – до 10° - 11°.

По Черноморието, след слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. И вятърът, и вълнението на морето ще е бъдат слаби.

Добри условия за туризъм в планините утре - ще духа умерен северозападен вятър, ще бъде слънчево, но в следобедните часове ще има изолирани превалявания от дъжд. Температурите слабо ще се повишат и по най-високите върхове ще бъдат от 0 до 4 градуса.

В близките дни ще бъде предимно слънчево, с изключение на неделя, когато отново ще има райони със следобедни превалявания и гръмотевици – с по-голяма вероятност в планините и в източната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев отива утре при президента
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев отива утре при президента
ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС саботират приемането ни в еврозоната
ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС саботират приемането ни в еврозоната