НОВИНИ

Президентът свика шефовете на службите заради операцията в Червено море

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 12.01.2024
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на службите за сигурност за ситуацията в региона на Червено море и състоянието на българските моряци на задържаните кораби в региона.

Държавният глава разговаря с ръководителите на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев, на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, във връзка с актуалната среда за сигурност в региона на Червено море.

По време на срещата от ръководителите на службите за сигурност беше направена оценка относно възможните рискове за ескалация на напрежението в региона, както и върху развитието на ситуацията с българските граждани, част от екипажите на отвлечените в края на 2023 година кораби „Galaxy Leader“ и „Руен“.

Беше обсъдена и ситуацията по линията на сигурността в Близкия Изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране на сигурността на българските граждани в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушват кандидатите за членове на Конституционния съд на 18 януари
Изслушват кандидатите за членове на Конституционния съд на 18 януари
Предимно слънчево, но студено време до края на седмицата
Предимно слънчево, но студено време до края на седмицата