НОВИНИ

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:44, 22.04.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Дъждът създава сериозни проблеми за пътищата край Триград. Пропаднал е пътят към Ягодинската пещера и само преди два дни кола падна в пропастта. Като по чудо няма жертви.

Започна ли ремонтът на пътя за родопското село Триград?

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца. Оттогава жителите чакат и ремонт. Новите дъждове са влошили ситуацията.

"Не са ремонтирани по пътя за Триград дори и трите абсолютно разрушени участъка, които уж трябваше да се ремонтират спешно и в момента заради затопляне на времето почвата става по-ронлива и обилните валежи от дъжд допринасят компрометираните участъци да започват да се срутват. Вече започнаха да се срутват нови такива участъци извън тези три, които все още чакаме да ремонтират", заяви Радостина Караиванова.

Лошото състояние на пътя, в комбинация с дъждовете, предизвиква инциденти. Последният - отпреди два дни.

"По пътя за село Ягодина преди два дни при разминаване между два автомобила единият прави някакви маневри, понеже е тесен участъкът и не могат да се разминат и по време на тези маневри част от пътя се срутва и автомобилът пада в реката. Срутва се, защото под асфалта почвата е подровена. От денивелацията - височината на пътя спрямо реката е сравнително ниска - около 3 - 4 до 5 метра и речното корито в този участък е по-широко и не толкова дълбоко. Благодарение на това колата не се е преобърнала с тавана надолу, при което щяха да се удавят пътниците и няма жертви. Пътувало е семейство с едно дете - няма сериозно пострадали, само материални щети", допълни Радостина Караиванова.

Участъкът остава необезопасен. По най-рисковия път за Триград, който беше затворен декември, вече минават коли, никой не спазва заповедта на кмета. Хората чакат институциите, чуват редовните обещания. Ремонтът ще почака за след празниците, казали им от общината. Но хората вече не вярват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпети петък: Най-тъжният ден за Христовата църква
Разпети петък: Най-тъжният ден за Христовата църква
Кристиано Роналдо поднови тренировки
Кристиано Роналдо поднови тренировки