НОВИНИ

Прокуратурата във Враца за простреляното дете: Няма умисъл за извършване на деянието

живо брифинг прокуратурата полицията враца случая простреляното дете
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 14.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Веднага след като е получен сигнала за случая с простреляното дете във Враца е образувано досъдебно производство. От полицията са направили оглед на мястото, разпитали са и свидетели на инцидента. Към настоящия момент се касае за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост - това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

До момента е установено, че дядото на пострадалото дете има закупена пневматична пушка 5,5 калибър, която е била регистрирана в Районното управление на полицията във Враца.

"Вчера той е изнесъл оръжието като целта му е била да стреля по свраки. В един момент е изпразнил оръжието и е изпратил 11-годишния си син до магазина. Докато момчето е отсъствало от вкъщи, дядото е заредил пушката отново, за да стреля. След като момчето се е върнало, пушката е била на масата, малкото дете я хваща за цевта и при опита си да му я вземе 11-годишното момче я хваща откъм приклада, натиска спусъка и е произвел изстрела. Към настоящия момент не се установява умисъл от който и да било за извършване на деянието", обясни прокурор Сираков.

Това оръжие не е на специален режим, а само на уведомителен режим и не е необходимо да се държи заключено в каса, уточниха разследващите.

Пострадалото дете, на година и половина, е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение. Направена е неврохирургична обработка на нараняването. То е в критично състояние и остава на апаратна вентилация, съобщиха от лечебното заведение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Лафчис пред БНТ: Георги Иванов знае механизмите, с които да оправи българския футбол (ВИДЕО)
Томас Лафчис пред БНТ: Георги Иванов знае механизмите, с които да оправи българския футбол (ВИДЕО)
Президентът Румен Радев осъжда ескалацията на напрежението в Близкия изток
Президентът Румен Радев осъжда ескалацията на напрежението в Близкия изток