НОВИНИ

Промяна в програмата на Световната купа по биатлон

промяна програмата световната купа биатлон
bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 29.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Зимни

Вчера на официалния си сайт Световният съюз по биатлон (IBU) публикува обновената програма за стартовете от Световната купа в първия и триместър.

Припомняме, че по-рано през годината бе обявен календар, който предвиждаше 4 вместо досегашните 3 предколедни локации за стартовете на най-добрите биатлонисти в света.

Това трябваше да бъдат зимните центрове Контиолахти (Финландия), Йостерсунд (Швеция), Хохфилцен (Австрия) и Анси-Льо гран Борнан (Франция).

Целите на обявените изменения са минимизирането на възможността от зараза с COVID-19, както и избягването на евентуални трансгранични затруднения при придвижването на "белия керван" в биатлона.

Така, според новата програма кръговете в Контиолахти и Хохфилцен ще се проведат в рамките на по два уикенда, а тези в Йостерсунд и Анси-Льо гран Борнан отпадат от календара.

Стартовете в близост до Арктическия кръг ще бъдат с дати 28-29 ноември и 3-6 декември, а тези в провинция Тирол - 11-13 декември и 17-20 декември.

Самите дисциплини остават същите като началото ще бъде дадено със стартове и при двата пола на 28 ноември в най-старата дисциплина в биатлона - индивидуалното.

IBU съобщава също, че решенията във връзка със състезанията от престижната верига през януари ще бъдат взети през октомври, а във връзка с тези през февруари и март - през ноември.

Въпреки всичко, централата на световния биатлон изразява увереност, че най-голямото събитие за сезона, а именно предстоящото Световно първенство в Поклюка(Словения) ще се проведе по план с дати 9-21 февруари 2021 г.

Домакин на традиционно силното за българския биатлон Европейско първенство пък отново след 2017 г. ще бъде Душники-Здрой (Полша) от 24 до 31 януари 2021 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина емирът на Кувейт
Почина емирът на Кувейт
ДПС призова да се намери изход от политическата криза, докато не е късно
ДПС призова да се намери изход от политическата криза, докато не е късно