НОВИНИ

Протестиращи превозвачи се събраха в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 18.05.2022
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Тирове и строителна техника блокираха десните ленти по три от основните входно-изходни артерии на Пловдив. Протестът в момента е на Асеновградско шосе, Голямоконарско шосе и Цариградско шосе.

Движението в останалите ленти в района на мирния протест се осъществява нормално, под полицейски контрол. От Съюза на международните превозвачи в Пловдив са заявили протест до 22.00 ч., но се очаква още към 17.00 ч. тировете да си тръгнат и да бъдат освободени и десните ленти за движение по входно-изходните артерии на Пловдив.

Транспортните фирми, извършващи превоз на пътници по междуселищните и вътрешноградските линии, след късна среща снощи, решиха, че няма да спират линиите на градския транспорт в Пловдив, за да не затрудняват излишно гражданите. Но все пак ще се включат в националния протест и ще спрат да изпълняват много от извънградските маршрути. След 9.30 ч. повечето планирани автобусни линии спряха и десетки пътници останаха без превоз между градовете. Очаква се в ранния следобед рейсовете отново да потеглят.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"БОЕЦ" внесе подписка във ВСС с искане за отстраняване на главния прокурор
"БОЕЦ" внесе подписка във ВСС с искане за отстраняване на главния прокурор
Маями поведе в серията срещу Бостън в НБА
Маями поведе в серията срещу Бостън в НБА