НОВИНИ

ПСВ Айндховен обърна Аякс и триумфира с Купата на Нидерландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:28, 17.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
псв айндховен обърна аякс триумфира купата нидерландия
Снимка:
Слушай новината

Отборът на ПСВ Айндховен триумфира с Купата на Нидерландия, след като на финала записа победа с 2:1 след обрат над състава на Аякс (Амстердам).

На стадион "Де Кайп" в Ротердам амстердамци откриха резултата в 23-ата минута чрез Райън Гравенберх, който се разписа с прецизен изстрел по тревата от дъгата на наказателното поле.

Малко преди почивката пък Нусаир Мазрауи реши, че удвоил преднината на своя тима, след като отбеляза с изстрел от дистанция, но системата ВАР маркира засада на капитана на Аякс Душан Тадич в зародиша на атаката и така първата част завърши при резултат 1:0 в полза на тима, воден от Ерик тен Хааг.

Отборът на ПСВ обаче дочака своя момент в началото на втората част, когато в рамките на само 120 секунди момчетата на Роджър Шмид стигнаха до пълен обрат.

Първо, в 48-ата минута Ерик Гутиерес отбеляза с глава за 1:1, а две по-късно Коди Гакпо матира Маартен Стекеленбург с далечен изстрел, правейки обрата за "филипсите" пълен.

Очаквано, Аякс се втурна в търсене на изравнителния гол, но в 55-ата минута ново попадение на амстердамци беше отменено заради засада след намеса на ВАР.

До края отборът от Амстердам удари и греда чрез Тадич и в крайна сметка не успя да стигне до втори гол, с което трофеят отиде при ПСВ Айндховен за 10-и път в тяхната история и за първи път след десетгодишна пауза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 18 април: Как дигиталните услуги ще премахнат опашките пред КАТ?
"Денят започва" на 18 април: Как дигиталните услуги ще премахнат опашките пред КАТ?
На католическия Великден папа Франциск призова за мир
На католическия Великден папа Франциск призова за мир