НОВИНИ

ПСВ Айндховен триумфира за 25-и в историята с титлата в Ередивизи

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 05.05.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
псв айндховен триумфира историята титлата ередивизи

Отборът на ПСВ Айндховен е новият шампион на Нидерландия, след като триумфира предсрочно с титлата в местната Ередивизи.

В среща от 32-ия кръг на шампионата момчетата на Петер Бос надиграха с 4:2 у дома състава на Ротердам и по този начин си гарантираха, че не могат да бъдат изместени от първата позиция в класирането в оставащите два мача от най-близкия си преследвач Фейенорд.

На стадион "Филипс Стейдиъм" в Айндховен изненадващо гостите поведоха още в 8-ата минута чрез Метиньо, но ПСВ стигна до обрата след автогол на Саид Бакари и Йоан Бакайоко.

Още преди да е изтекъл първият половин час игра обаче равенството отново бе възстановено благодарение на Оливие Боскагли, който по подобие на Бакари изпрати топката в собствената си врата.

През второто полувреме домакините все пак взеха своето, когато първо Боскагли изкупи вината си, връщайки аванса на своя тим, а малко по-късно Джонатан Тезе беше точен за крайното 4:2.

Така ПСВ Айндховен триумфира за 25-и път в историята си в първенството на Нидерландия и се върна на трона в Ередивизи след пауза от шест години, след като за последно беше на върха през сезон 2017/18.

Междувременно наставникът на "филипсите" Петер Бос записа най-големия успех в треньорската си кариера, след като досега на сметката му личеше единствено титлата от второто ниво на футбола в Нидерландия отпреди близо 20 години, когато той е бил начело на Хераклес. Любопитното е, че Бос започна работата си в ПСВ Айндховен преди по-малко от година, а миналия август изведе тима до Суперкупата на Нидерландия след победа във финала с 1:0 срещу Фейенорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със 100-метров козунак се почерпиха жителите и гостите на Враца за Великден
Със 100-метров козунак се почерпиха жителите и гостите на Враца за Великден
Николай Русев с историческо 11-о място на Световната купа по спортно катерене в Солт Лейк Сити
Николай Русев с историческо 11-о място на Световната купа по спортно катерене в Солт Лейк Сити