НОВИНИ

ПСВ докосва титлата след голово шоу в Хееренвеен

С впечатляващо футболно шоу и повече от категорична победа с 8:0 над Хееренвеен, лидерът ПСВ Айндховен отново подчерта надмощието си през този сезон на Ередивизи и е съвсем близо до шампионската титла на Нидерландия.

ПСВ Айндховен
Снимка: X / PSV
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 26.04.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

С впечатляващо футболно шоу и повече от категорична победа с 8:0 над Хееренвеен, лидерът ПСВ Айндховен отново подчерта надмощието си през този сезон на Ередивизи и е съвсем близо до шампионската титла на Нидерландия. Тъй като Фейенорд спечели с 3:1 над Го Ахед Ийгълс Девентер в късната среща, то все още може да измести математически лидера от върха, но с равни точки и по голова разлика. За момента обаче тя е плюс 32 гола в полза на ПСВ, което я прави математически невъзможна за преодоляване в оставащите три кръга. Титлата ще бъде под номер 25 за ПСВ Айндховен и първа от 2018-а годинa насам.

Първото условие за титлата в Нидерландия беше самият ПСВ да победи на стадион "Абе Ленстра“. Години наред това беше страшен изпит за хората от Брабант, които не спечелиха нито веднъж в Хееренвеен между 2011 и 2022 година. Но под ръководството на Бош всичко е различно този сезон в ПСВ, който вече се справи с тази лоша серия миналия сезон с победа с 1:0. С днешното категорично надмощие "филипсите“ надхвърлиха границата от 100 гола този сезон и вече броячът е на 103.

И тимът започна яростно във Фризия, което доведе до аванс от 3:0 в рамките на 11 минути. Гуус Тил след постепенна атака и много разменени пасове, Малик Тилман с глава и същият Тилман с мек вътрешен фалц между краката на вратаря Мики ван дер Харт, осигуриха тази голяма разлика след малко повече от десет минути футбол. Това беше най-краткото време за ПСВ да вкара три гола от 1982-а година насам, когато Маастрихт беше жертва.

Играчите на Хееренвеен не знаеха какво правят. Дори след като поведе бързо, ПСВ продължи да играе концентрирано и да търси по-голям резултат. Луук де Йонг имаше страхотна възможност за удар с глава, а Андре Рамальо уцели гредата, също с глава.

До края на полувремето паднаха нови два гола във вратата на Ван дер Харт, дело на Тил и на Джоуи Феерман. Странното беше, че Феерман вкара гол номер 100 и получи аплодисменти от публиката на домакините, тъй като е местен продукт. Той изгря във втория отбор на Хееренвеен и е един от най-добрите приятели на халфа на ЦСКА-София Станислав Шопов от съвместния им период.

През втората част резултатът набъбна с още три попадения, дело на Джереми Бакайоко в 52-ата минута и на ветераните Люк де Йонг в 71-ата и на Патрик ван Анхолт в 83-ата след подаване на Де Йонг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха инвалидната пенсия на мъж от Варна
Спряха инвалидната пенсия на мъж от Варна
Какви са щетите след мощната градушка, която удари Южна България
Какви са щетите след мощната градушка, която удари Южна България