НОВИНИ

ПСЖ победи Ювентус, но не успя да спечели група H в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:54, 02.11.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
псж победи ювентус успя спечели група шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Пари Сен Жермен постигна победа с 2:1 при визитата си на Ювентус в двубой от последния шести кръг на група H в Шампионската лига.

Парижани откриха резултата на „Ювентус Стейдиъм“ в 12-ата минута, когато Килиан Мбапе получи топката в половината на „бианконерите“, промуши кълбото между краката на Федерико Гати, който го задържа за фланелката, мина покрай шпагата на Мануел Локатели и с фалцов изстрел от дъгата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Войчех Шчесни, като топката се отби в страничната греда преди да се оплете в мрежата.

Ювентус изравни резултата в 39-ата минута. Локатели отправи диагонално центриране към дясната страна на наказателното поле на ПСЖ, където Хуан Бернат увисна, като зад него дебнеше Хуан Куадрадо, който с полонж с глава продължи топката към Леонардо Бонучи, като вратарят Джанлуиджи Донарума докосна топката, но не успя да промени траекторията ѝ и Бонучи с шпагат се разписа в опразнената врата за 1:1.

Френският шампион отново излезе напред в резултата в 68-ата, когато голмайсторът Мбапе изведе отляво в наказателното поле резервата Нуно Мендеш, който с първото си докосване в мача се разписа, след като стреля диагонално по земя, разписвайки се в далечния долен ляв ъгъл на стража Шчесни.

В класирането Пари Сен Жермен е втори с 14 точки, колкото има и лидерът Бенфика, но съставът на Кристоф Галтие има по-малко реализирани голове като гост от лисабонските „орли“. Ювентус заема третото място с три пункта и продължава участието си в 1/16-финалите на Лига Европа. Последен е Макаби Хайфа, който приключва изявите си в европейските клубни турнир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо захлаждане днес
Слабо захлаждане днес
Рилски спортист с ново поражение в турнира за Купата на ФИБА Европа
Рилски спортист с ново поражение в турнира за Купата на ФИБА Европа