НОВИНИ

ПСЖ продължава безпроблемно за Купата на Франция, Килиян Мбапе блести с два гола

Парижани се наложиха с категоричното 4:1 над третодивизионния Орлеан

килиан мбапе два гола псж връх рождения ден
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:53, 21.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Килиан Мбапе вкара два гола и подаде за другите два при убедителната победа на Пари Сен Жермен с 4:1 над Орлеан от Дивизия Национал (Трето ниво), която ги класира на осминафинал в турнира за Купата на Франция.

Мбапе откри резултата в 16-ата минута, след като получи подаване от Рандал Коло Муани, финтира един бранител и с плътен удар по земята прати топката в мрежата. Без повече голове до почивката, Мбапе удвои резултата в 63-ата минута от дузпа, отсъдена заради игра с ръка на централния бранител на домакините Морган Жан-Пиер. По този начин голямата звезда на тима от Париж записа 28 гола в 26 мача във всички турнири за тима.

В 72-ата минута той направи и първото си голово подаване в мача, след като сложи топката на главата на Гонсало Рамуш и той я прати за трети път във вратата на Орлеан.

Четири минути преди края домакините зарадваха публиката си с гол на Никола Сен-Руф за 1:3, то 17-годишният Сени Майюлу оформи крайното 4:1 за парижани след чудесна комбинация с Мбапе.

Мачът не беше лесен, което се видя и в рамките на близо 50 минути между нашия първи и втори гол. Срещнахме отбор от по-ниска дивизия, но играещ добър футбол. Но страхотното представяне на Мбапе – всъщност това е един негов нормален мач, ни осигури комфортната победа, заяви старши треньорът Луис Енрике след срещата.

В друга среща от този етап на турнира елитният Нант отстъпи с 0:1 на Лавал от втора дивизия с гол на Малик Чукунте в 60-ата минута. В среща на два тима от второто ниво пък Валансиен се наложи над ФК Париж с 2:1. Лион отстрани с 2:1 като гост Бержерак от четвърта дивизия с голове на Малик Фофана преди почивката и на Максенс Какере 12 минути преди края. Напред продължава друг отбор от четвъртото ниво – Льо Пюи Фут Оверн, който отстрани Дюнкерк от Лига 2 с домакински успех с 2:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Костадинов: Пробив в националната сигурност е да имаме председател на парламентарна група, санкциониран по "Магнитски"
Костадин Костадинов: Пробив в националната сигурност е да имаме председател на парламентарна група, санкциониран по "Магнитски"
Левски с подробна информация за днешния си съперник в Белек
Левски с подробна информация за днешния си съперник в Белек