НОВИНИ

ПСЖ публикува изявление, с което опровергава „сензационните“ цифри, които печели звездата Килиан Мбапе

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 25.10.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският шампион Пари Сен Жермен отхвърли твърденията в местните медии, че нападателят Килиан Мбапе ще спечели 630 милиона евро бруто с новия си договор.

Звездата на парижани подписа нов контракт с клуба през лятото, въпреки че беше на крачка от трансфер в Реал Мадрид. Смята се, че това е един от най-доходоносните договори в историята на спорта. Наскоро се появиха и информации, че Мбапе е информирал ПСЖ, че иска да напусне през януари.

По-рано „Le Parisien“ съобщи, че новият тригодишен договор на 23-годишния футболист е на обща стойност 630 милиона евро, което би го направило най-добре платеният спортист за всички времена. От ПСЖ обаче опровергаха тази новина.

От клуба публикуваха изявление, което опровергава „сензационните“ цифри, които печели Килиан Мбапе, който беше свързван с преминаване в Реал Мадрид.

„След сензационната статия, публикувана вчера за клуба и един от неговите играчи, Пари Сен Жермен отрича предполагаемата информация и подробностите. Моментът на публикуването на тази новина идва няколко часа преди важен мач от Шампионската лига. Пари Сен Жермен няма да прави повече коментари. Всички в клуба са фокусирани върху предстоящия мач от Шампионската лига утре“, се казва в изявлението на клуба.

Старши треньорът на столичани също заяви на пресконференция преди мача тази вечер с Макаби Хайфа от Шампионската лига, че за него този казус е извън футбола и изобщо не го засяга. "Фокусиран съм върху мача с Макаби и представянето ни в групата. Оставаме фокусирани върху играта, нищо друго освен играта и важността на победата, която трябва да постигнем срещу Макаби Хайфа няма значение", коментира специалистът.

Мбапе отбеляза 14 гола в 15 мача във всички турнири този сезон, включително четири гола в четири участия в Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И ЦСКА поиска оставката на Виктор Кашай
И ЦСКА поиска оставката на Виктор Кашай
ГЕРБ-СДС: Ще се явим на свиканите от президента консултации
ГЕРБ-СДС: Ще се явим на свиканите от президента консултации