НОВИНИ

ПСЖ си отмъсти на Манчестър Юнайтед и остави развоя в група "Н" за последния кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 03.12.2020
Чете се за: 01:10 мин.
Футбол
псж отмъсти манчестър юнайтед остави развоя група последния кръг
Снимка:

"Парижани" спечелиха с 1:3 гостуването си на "Олд Трафорд" и по този начин се изравниха на върха в класирането с "червените дяволи", като и двата тима имат по 9 точки, с колкото е и тимът на РБ Лайпциг.

С основна заслуга за успеха на гостите бе Неймар, който бе точен на два пъти снощи, за да помогне на своя тим да запише втори пореден успех в "Театъра на мечтите".

Именно бразилецът откри резултата в 6-та минута, когато след рикошет топката достигна до бившия играч на Барселона, който с премерен удар по диагонала прониза Давид Де Хея.

Домакините отговориха в 32-та минута, когато изстрел на Маркъс Рашфорд се отклони от крака на защитник на ПСЖ и стана неспасяем за вратаря Кейлор Навас.

След почивката и двата отбора потърсиха второ попадение, като на два пъти футболистите на Оле Гунар Солскяер бяха много близо до целта. Първо Антони Марсиал направи непростим пропуск от непосредствена близост, а малко по-късно Единсон Кавани уцели гредата след елегантно изпълнен прехвърлящ удар.

В край на сметка парижани дочакаха своя миг и в 69-та минута след разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, топката се озова в Маркиньос, който отбеляза за 1:2.

Секунди по-късно проблемите на "червените дяволи" се задълбочиха, след като Фред получи втори жълт картон за нарушение срещу Андер Ерера.

Въпреки това, домакините опитаха да стигнат до изравнителния гол, но в край на сметка инкасираха трето попадение в добавеното време на мача. Тогава гостите организираха контраатака, която бе завършена от Неймар, за да бъде оформен и крайния резултат.

В другия мач от групата, Истанбул Башакшехир и РБ Лайпциг сътвориха истинско зрелище в Турция, завършило със седем гола. Играчите на Юлиан Наглесман на два пъти повеждаха с два гола, но хеттрик на Ирфан Кахведжи доведе нещата до 3:3, пет минути преди края на редовното време.

В продължението на мача обаче Александър Сьорлот отбеляза решителното попадение, което донесе трите точки на гостите.

Така съдбата на тази група ще бъде решена в последния кръг, когато РБ Лайпциг приема Манчестър Юнайтед, докато ПСЖ приема Истанбул Башакшехир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубрат Пулев: Очаквайте красив нокаут в по-късните рундове
Кубрат Пулев: Очаквайте красив нокаут в по-късните рундове
Борисов: Отлагаме плащането на лихви или главници по кредитите в следващите месеци
Борисов: Отлагаме плащането на лихви или главници по кредитите в следващите месеци