НОВИНИ

ПСЖ загуби от Рен и записа второ поражение в последните три мача

ПСЖ допусна втора загуба поред като гост от началото на годината във френското първенство. Отборът на Рен се наложи над лидера в класирането с минималното 1:0 в мач от 19-ия кръг на френската Лига 1.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 16.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

ПСЖ допусна втора загуба от началото на годината във френското първенство. Отборът на Рен се наложи над лидера в класирането с минималното 1:0 в мач от 19-ия кръг на френската Лига 1.

Единственото попадение за една от приятните изненади на сезона в Лига 1 отбеляза десният флангови бранител Хамари Траоре.

Рен започна доста агресивно срещата. Смелостта на домакините се изрази в опасен удар на Калимуендо, който обаче бе париран от Донарума. В следващите минути липсваха каквито и да е положения.

Едва 28-ата минута Калимуендо засече от воле центриране на Трюфер отляво, но Донарума показа страхотен рефлекс и спаси. Десетина минути по-късно колегата на Калимуендо в атака - Амин Гуири, стреля опасно, но отново Донарума бе последна преграда.

Малко след това удар на Меси бе блокиран, но с това се изчерпа всичко по-градивно в предни позиции за парижани.

С началото на вторите 45 минути столичани се активизираха. Рамос стигна една топка на аутлинията и центрира, докато топката бе още у въздуха. Данило засече с глава, но Манданда изпъкна с брилянтно спасяване.

Точно когато частта се преполовяваше и малко след претенции на парижкия тим за дузпа, бретанци откриха. Хамари Траоре засече страхотно подаване по земя на левия бек Андриен Трюфер и не остави шанс на Донарума.

Мбапе можеше почти веднага да върне равенството, но останал очи в очи с Манданда, не успя да преодолее френския ветеран.

В самия край на мача Асиньон можеше да направи 2:0 при една контра на бретанци, но стреля високо.

След втората поред загуба като гост от началото на годината, ПСЖ изпусна да се откъсне на шест точки от втория Ланс. Парижани имат 47 точки, Ланс е с 44, а тройката оформя Олимпик Марсилия с 42.

С победата Рен събра 37, колкото има и четвъртият Монако. Шести остава Лил с три точки пасив от бретанци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наплив от ученици, желаещи да изучават религия в благоевградско училище
Наплив от ученици, желаещи да изучават религия в благоевградско училище
36 нови случая на коронавирус у нас
36 нови случая на коронавирус у нас