НОВИНИ

Пуснаха движението през пътен възел "Кресна" на магистрала "Струма"

пуснаха движението пътен възел кресна магистрала струма
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
22:35, 10.08.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Пуснато е движението по доизградения пътен възел "Кресна" на автомагистрала "Струма", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Последният етап от строителните работи започна на 16 май т.г. Досега в експлоатация бе част от пътния възел, попадащ в обхвата на лот 3.3 Кресна - Сандански на АМ" Струма".

Така се осигурява безконфликтното и безопасно движение по направлението София - Кулата. С отварянето му за движение в активния летен сезон се повишава безопасността в натоварения участък и включването на трафика от двулентовия първокласен път E-79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна - Сандански от АМ "Струма".

От днес движението в посока ГКПП "Кулата" се осъществява от първокласен път I-1 (E-79) по кръговото кръстовище след Кресна, като на втори изход се поема по новопостроената пътна връзка и движението се влива в участъка Сандански – Кулата от АМ "Струма". Движението в посока София се запазва по съществуващата връзка.

Доизграждането на пътния възел и функционирането му в пълен обхват не предопределя трасето на АМ "Струма" през Кресненското дефиле, посочват от АПИ. Независимо от това по какво трасе ще се изгради лот 3.2 на АМ "Струма" през района на дефилето и каква алтернатива ще бъде предпочетена, доизграждането на пътен възел „Кресна" е необходимо за безопасната и безконфликтна връзка между първокласния път I-1 /Е-79/ и участъка Кресна - Сандански от АМ "Струма".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Постигнахме добър резултат
Николай Костов: Постигнахме добър резултат
Украинските власти наредиха задължителна евакуация в района на Купянск
Украинските власти наредиха задължителна евакуация в района на Купянск